ETIKA HR

etika.com-Analiza

www.etika.com

12PJP3

Istiniti veliki Karol Wojtyla
Papa sa dva lica

19.4.2005
19.5.2005

Sazetak:

Papa Karol Wojtyla svlavljen je kao Ivan Pavao-Veliki, ipak svi katolici i krscani su za to da ga se proglasi blazenim kao sto je potakao kao njegov prijatelj, pisac i novinar Vittorio Messori. Kod sahrane se sto vise burno podupiralo proglasenje Svetim ("Santo subito"), a jedan je kardinal izjavio da ce to za listopad i postaviti. Mi smo protiv jer:

·        Karol Wojtyla je s bozjim neprijateljima radio protiv. Jedan glas nam rece: On je katolickoj crkvi postavio u sluzbu vladarima ovoga svijeta. On je otvorio vrata i kucu liberalizmu,  sistemu zakletom neprijatelju crkve, u cemu je tim varljivima dao slagvort, toleranciju, dijeloge i ljudska prava kao naziv krscanskoj cijenjenoj ljubavi, milosrdju i pravednosti.

·        On je strah od pakla srusio i nadu u nebo suzio u cemu je rekao, nebo i pakao nisu nikakovo mjesto, vec ih treba dusevno razumijeti.

·        On je blokirao ujedinjenje krscana i zbog toga to ujedinjenje svih religija uveo mnogobosstvo svjetskog jedinstva religije te je zbog toga protiv prve bozje zapovijedi: ”Ja sam Gospod Bog tvoj: Nemaj drugih Bogova uz mene.”  Isto tako prezire Matej-a 5,23 "Zato dakle ako prineses dar svoj oltaru i  ondje se spomenes da brat tvoj ima nesto na te, 24 ostavi ondje dar svoj pred oltarom_i idi prije ti se pomiri s bratom svojim, a onda dodji i pinesi dar svoj.” (Napomena: evangelisticka, ortodoksna, Kopti). Primjeri za vrstu unutarnje religije:
- Wojtyla je 13. travnja 1986 posjetio sinagogu u Rimu i moli u ozujku 2000 pred zidovskim zidom tuge-on posjecuje 2001.
- Omaj dzamiju u Damasku gdje poljubi kuran.
- On je molio kod susreta svjetske religije 24. sijecnja 2002  u Assisi-u,
kod jednog Boga svih religija, gdje se govorilo o zajednici sa budizmom, animista, muslimana i zidovima do Boga.
- On je polozio 12. ozujka 2000. opsirno "Mea culpa” za pogreske katolicke crkve nasuprot onih koji nisu krscani (mi sumnjsmo da li je to bilo potrebno nasuprot svih Inka, Maya, Asteka koji su drugi indijanski narod
brutalno tlacili i svojim idolima pridonosili okrutne zrtve.)
- On tolerira novo stvoreni multi religiozni centar u Fatimi, dok je tradicionalne grupe (Lefebvre) izostavio; neki njihovi clanovi na pr. fatima organizaciju, koja bude cak od katolicke kurije proganjana.

·        On je multikulturno drustvo podupirao k terecenju nacionalnog identiteta, i priznavanje naroda u skladu s planovima urote protiv Boga u osnivanju jedne svjetske države.

·        On se sustezao od dječjih oskvrnitelja u redovima svecenika i ljude iz svecenstva da ih se iz crkve izopci i ako je apostol Pavao pisao: “A oni koji su na polju suditi će im Bog, izvedite zloga izmedju sebe, iz svoje sredine” (1. Korincanima 5,13).

·        Pod njime ce se exkomunikacija slobodnog graditelja razvodniti.

 

Konzervativno i progresivno zajedno – Dalje kazanje

 

Ipak jer je Ivan Pavao II krscansku etiku branio na njegovim 104 inozemnim putovanjima nastupio je k socijelnoj pravednosti i svjetski mir, poslusni krscani iz svih djelova svijeta, te je duhovno i sveto govorio i naglasio svoju Bozju poslusnost, pohrlile su mu srca vjernika sa svih kontinenta.

 

Njegova navodna konzervativna obustava utemeljuje njegov pogled i vjerodostojnost. Na takav nacin stecene popularnosti, koristi on, za slom povijesne tradicije crkve dogmaticno prije na jednom liberalnom tecaju i u politicku kolotecinu pridonijeti UN-u. Da se ne zaboravi: On je imenovao 230 kardinala s time je ucvrstio smjer katolicke crkve za buducnost.

Hrvatski Index - Deutsch