ETIKA HR 31K1

DJECJA ZASTITNA ZONA 

http://www.etika.com
15.8.1997

Bog ljubi svako dijete. Svako dijete je dijete Bozje.

Djeca: 1. Ljubite Boga, imajte povjerenja u oca na nebu! 2. Ljubite vase bliznje! 3. Cinite dobro! 4. Pomazite slabima! 5. Dijelite sa siromasnima! 6. Slusajte svoje roditelje u Gospodinu! 7. Ne cinite zlo!

Odrasli: 8. Budite milosrdni! 9. Budite pravedni! 10. Ljubite svu djecu, uocite u svakom dijete Bozje, Bozji poklon! 11. Ocuvajte im jedan zdrav, neostecen svijet! 12. Odgojite ih u dobre i postene ljude, po vasem uzoru i dobrim knjigama! 13. Dajte svima hranu, odjecu, dom i domovinu! 14. Stitite ih od zavodjenja, zloupotrebe i ovisnosti:

a) Odstranite lose slike, filmove, pisanja kao i destruktivne glazbe!

b) Djeca trebaju i dobre prijatelje, lose drustvo ih vodi na krivi put i na rub provalije.

c) Ne dozvolite da medju vama stanuje djecji oskvrnitelj. Te ubojice djecduse su stalna opasnost, zbog toga prognati ih. Sveto pismo kaze: Izvadite zloga izmedju sebe! (Korincanima poslanica prva 5,13)

d) Kraj jednog obicaja, koji razara jednu obitelj! Jedna zena koja se razgolici
pred drugim muskarcem, pred njegovim ocima: sto ju razlikuje od jedne brakolomnice?
Ona pobudjuje strasti u njemu, tada zatrudnjevsi slast radja grijeh a grijeh ucinjen radja smrt.
(Saborna poslanica Svetoga Jakoba 1,15);

n pred ocima mnogih muskaraca: sto je razlikuje od jedne prostitutke? Ona se tako mnogima nudi, i mnogi pogledaju sa zeljom na zenu, vec je ucinio preljubu u srcu svojemu (Evandjele po Mateju 5,27), neki postaju prave nevjere, a neke pobudjuju za seksualne nasilnike.

l pred djecjim ocima: sto ju razlikuje od jedne djecje razbojnice? Ona zavodi te malene u bezosjecaj srama, bezstidnost, jer je djecje najvece i nepovrijedivo blago cistoca i nevinost.

 

Nas ISUS KRIST, KOJI CE USKORO SUDUTI, opominje:

Tko jednog od ovih malenih, koji u mene vjeruju, zavodi i navodi ih na zlo, za njega bi bilo bolje da sa jednim mlinskim kamenim oko vrata bude potopljen na dnu mora (po Mateju 18,6)

Tesko Svijetu sa svojim zavodjenjem i sablazni, jer je potrebno da sablazan dodje, ali tesko onom covjeku kroz kojeg sablazan dodje. (Matej 18,7)

 

F Tko religiju i moral ne zeli prihvatiti, ostaje u jednom bezdjecjem PODRUCJU TOLERANCIJE. Tamo je sve dopusteno: provokativni obicaji, nudizam, pornografija, prostitucija, droga razidjimo se u miru, da prezivimo.

 

Zivite prema Evandjelu! Susprostavite se Antikristu! Pobijedite! (Apok 2,11)

 

Isuse Kriste, pomozi nam, spasi nas! (molitva u nevolji, takodjer neprekidna molitva, zajedno sa krunicom, te sveti molitvenik Svetoga Franziskusa, i sedam ocenasa Svete Brigitte i tako dalje)

 

Objesite jednu sliku Svete Obitelji, Isuseka sa Marijom i Jozefom. Tako oznacujete vasu kucu, vase selo i tako dalje, za zastitu djece i obiteljskog podrucja. Ovaj list molim kopirati, izloziti, dalje dati. Gospod vam daje mir!

AIHS VJESNIK ZADNJIH VREMENA Budnost Milosrdja

Retour Index hrvatski - - - -Retour ETIKA Start