ETIKA HR 40TV3

Nova Zeza protiv Televizije


http://www.etika.com
4.3.1998

 Nova Zeza protiv Televizije

  1. Televizija izmjenjuje zivot jednim vecim dijelom covijeka, televizija nas cini pasivnim, krade nam vrijeme i snagu, te umjesto da cinimo dobra dijela, sto je dakako svijetu neophodno potrebno.
  2. Televizija ujedno nam cini tupost osjecaja jer cijene brutalnosti te zalosti njihova prikazivanja u kratkom vrjemenu proticu letimicno i ne prikazivani u nekoj stvarnoj vrijednosti niti ne mogu biti snimljeni u realnosti.
  3. Televizija izbrisava svojom pretjeranoscu sve granice izmedu dobroga i zla, gledaoc bude orijentalno izgubljen te u jednoj laganoj zavedenosti masovno bude zaveden.
  4. Televizija stoji u sluzbi "Mamona" i degenerira ljude objektivno do verbalne konzumacije.
  5. Televizija je tratenje, njeno znacenje u svijetu za milione ljude je razdrazljivo, gdje oni izgube svoje dragocijeno vrijeme zrtvujuci ga televiziji, a za dragoga Boga ti televizijski robovi nemaju vremena.
  6. Televizija je grobar porodice, televizija postavlja zenu kao seksualni objektiv i tako dolazi do brakolomstva.
  7. Televizija krade dijeci njihovo dijetinstvo, jer im prije vrijemena dostavlja tajnosti zivota i lijepotu stvaranja svijeta. Njima se oduzima radost koji bi oni sami morali otkriti.
  8. Televizija rastura kulturu naroda, te stavlja na njihovo mijesto suprotnu kulturu. Sa bezvrijednim prikazivanjima, producira masovno ljude bez ikakvog ideala.
  9. Televizija bombardira osjecaj svijeta prikazajuci ljudima seks, brutalnosti i grozote. Prikazuje nemoguce traume, doziva depresiju, prikazivanih lomova, zavadanjem seksualnih silovanja, zena i djece i time silovatelj umnozuje jade, te kriminal i razbojstva.

Ljudi dobre volje cijeloga svijeta pozivaju da se sa toq negativnog zla povlace od televizije radi njihovog spasa, da televiziju odjave ili da gledaju sto manje lose stvari kao masovne proteste protiv seksa i brutalnosti, tako da televizijski ekran bude cist od takvih brutalnosti. Za familiju, sa djecom duznost je roditelja da takav brutalni TV program odbijaju. Ako dijecu necemo spasiti od toga zla nece niti svijet biti spasen. Ako nemamo sazaljenje sa slabima nece tada niti dragi Bog sa nama imati sazaljenja.

Imademo i alternativu za televiziju. Uzmimo si vrijeme za nasu familiju i djecu, te za sve one koji nasu pomoc trebaju. Otkrijmo svijet sa dobrum knjigama sa dobrom vjerom Borimo se protiv kaosa u svijetu. Svijet je zedan za ljubavi i pravde, jer ga je tako i Bog stvorio.

Akciona grupa ETIKA

Retour Index hrvatski - - - Retour ETIKA Start