Rat protiv Srbije Ruski medvjed se buci
Boji se samo Boga i nikoga vise! Obrati se! Citaj Bibliju! Meditiraj sa Luis-e od Granada! Vjeruj u Isusa Krista i evandjelje! Moli neprestano!
1914 - 1939 - 1999 Molitva u posljednjem vremenu

Analiza etika.com, dalekosezna Apokalypsa-sluzba za informacije No 1

ETIKA HR

Apokalypsa 1999 (I)

http://www.etika.com
27.3./12.6.1999

90A35

Kosovu

 

Nato bombardira Srbiju, zato sto potlacuju Albance na Kosovu. Klintovo napadanje raketama tjeraju Srbe do usijanog zara. Spirala nasilja se vise na da zaustaviti.

  • Amerikanci provociraju Ruse do krajnosti, zele testirati postoji li koja prepreka za svejetsku diktaturu Antikrista, koja se priprema iza kulisa.

Zapadnjaci stavljaju sve na jednu kartu - mozda ce to isto uciniti i istok. Ali sa jednim iznenadjujucim atomskim napadom za sto je ipak prekasno. Oni ce u napetosti prihvatiti i u nedoglednoj mudrosti odstupiti. Stabilnost na zemlji je svakako prosla. Opomene vjerovjesnika zadnjih vremena (od novembra 1998) nisu se poslusali. Neka dodje ono sto doci mora.

Cijela Rusija strepi pred uzbunom zbog napada na slavensku bracu. Pretnje politicara jedva mogu biti ostriji. Na primjer Zirinovski: "Doci ce vrijeme da ce Ruska i Srpska Armija pokopati i zadnjeg US-a vojnika i da ce ta banditska drzava prestati postojati."

Armija, komunisti i nacionalisti misle na to, sto je Rusija u svojoj sadasnjoj bijedi ostala sama: atomsko oruzje novi TOPOL-M u Saratovu imaju dalekoseznost 10 000 km, 6650 strateske atomske rakete lete preko 1 500 km daleko, sve do 20 000 takticke nuklearne glave koji imaju domet manji od 1 500 km.

Ipak Moskva je jos sposobna za pregovaranje. Uspije li jos ruskom narodu da se oslobode okova organiziranog kriminala te osloboditi od internacionalnog kapitalizma? Odnosi sa IMF mogu pridonijeti sljedeca ponizavanja: jedna alternativa k sramotnom propadanju ili k jednoj svjetsko atomskoj katastrofi, da Rusija sa zlocincima unutar Rusije rascisti te se osloni na svoje vlastite snage i na svoje odredbe i razmisljaju kao krscanska nacija. Covjecanstvo dozivljava svoju najvecu krizu od drugog svjetskog rata Danas, sutra, sljedecih tjedana i mjeseci.

I najgluplji bi morao konacno upamtiti. Prijetnja Rusije prema zapadu, promijenila je politicku situaciju s jednog dana na drugi. Mir je bio samo prividan mir. Ispod stola osvanuse pometene suprotnosti. Jedan nuklearni napad Rusije - sa podmetnutim kinseki ledjima - visi kao Damoklov mac nad Evropom i USA. Kao djeca volova stupa narod za stakorasem, prema svjetskom pozaru.

Etika program za prezivljavanje 2001 bude i bit ce od svih odbacen. Donijeli bi razumno rjesenje:

  1. Autonomno neutralno Kosovo bez vojske (naravno i tudjih trupa) sa zastitnim oblastima Srbije i Albanije
  2. Nikakve zrtve u civilnim naseljima, jer nakon programa za prezivljavanje 2001 je rat za sprijeciti
  3. Nikakvih opsnosti od svjetskih ratova

Apokalypticni dogadaji, koji su u prslosti obuhvatili jednu trecinu covjecanstva ce takodjer potresti Evropu i Ameriku, koji su se u svom blagostanju i opstaku osjecali tako sigurno; nekoliko ludaka ce uvijek biti koji uopce nista ne dobiju.

Jedan element, koji je svjetski mir u proslosti polovicom stoljeca donekle osigurao, je propao: medjunarodno pravo. Amerikanci i zapadno evropljani su u savezu (ironija pripovijetke: socijaldemokrati i socijalisti kao ratni huskaci su protiv jedne socijalisticke zemlje) su sa napadom na Srbiju, u prekrsili medjunarodno pravo. Usput, kroz dolar-imperije, porobljavanje siromasnih zemalja treceg svijeta a i kulturno zavodenje naroda, gdje dolari u obzir i televizija k "american way of life" je drugo vodjenje u apsurd.

Vjerovjesnik posljenih vremena AIHS -Hvaljen budi Boze, koji u vjecnosti ziivis, njegovo kraljevstvo je vjecno. On kaznjava i opet ima smilovanja; on nas vodi dalje u podzemni svijet i takodjer vodi k zivotu. Nitko njegovoj moci ne moze umáci. (Tobit 13,2)

Moli: Stiti me od mnostvo opakih, sakrij od bjesnila zlotvora koji nepravdu cine. (Psalm 64,3)

Index hrvatski - - - - ETIKA Start